דף הבית » מה זה SEO
SEO – Search Engine Optimization הוא שם כולל למגוון טכניקות ופעולות שיש להן מטרה אחת: לשפר את המיקום של האתר שלכם בתוצאות החיפוש "האורגניות" של גוגל ולגרום לו להופיע בדף הראשון בתוצאות הראשונות/עליונות ביותר.
לגוגל יש סט של כללים/מדיניות שעל פיהם הוא מחליט אילו אתרים למקם בתחילת רשימת תוצאות החיפוש, ואילו אתרים לא על פי מגוון רחב של אותם כללים קריטריונים שנרחיב עליהם בהמשך. כל אתר שואף להיות במקום כמה שיותר גבוה בדף הראשון של רשת החיפוש גוגל, כדי להגיע לכמה שיותר אנשים (שבדרך כלל בודקים רק את העמוד הראשון של תוצאות החיפוש).
למשל, אם יש לי עסק שמוכר רהיטי ילדים, אני רוצה שאם הקלדת המילים "רהיטי ילדים" בשורת החיפוש בגוגל תביא משתמשים לאתר שלי, ברגע שהאתר שלי יופיע בדף ראשון מקום 1-3 כך נכניס כמה שיותר לקוחות לאתר שלי, אך חשוב לזכור, שילוב של מיקום עליון בדף ראשון הכולל כותרת מעניינת "ומושכת" כזו שתמשוך אנשים להקליק על האתר שלכם הינה חלק בלתי נפרד להכנסת והגדלת CTR- "Click Through Rate" או בשפה פשוטה ככה יותר אנשים יקליקו על האתר שלכם ויכנסו, ולמה.? כי ישנם עוד מתחרים שיהיו מעליכם או מתחתיכם ועל ידי כותרות מעניינת אתם גורמים לאנשים לבחור בכם ולא במתחרים שלכם נרחיב על כך בפסקה מטה.
המצב שאתם נמצאים בתוצאות העליונות וגם אתרים אחרים שיכולים להיות מעליכם או מתחתיכם בתוצאות 1-3 בדף הראשון יוצר תחרות אדירה בין אתרי אינטרנט, ומכאן נולד הצורך בכותרת נכונה ומדויקת ובשמה המקצועי SEO TITLE, כותרת כזו המשלבת בתוכה מילת מפתח נכונה ושילוב מילים היוצרים כותרת "המושכת" אנשים להקליק (כפי שהזכרנו לעיל) דווקא עליכם, כאמור CTR הינה המפתח למשוך אליכם את מרבית המשתמשים
SEO מביא אתרים לתחילת תוצאות החיפוש של גוגל בזכות עבודה מקצועית על פי כללי SEO בכפוף לכללים ומדיניות של גוגל. לעומת זאת, קידום ממומן קונה לאתר מקום טוב בתוצאות החיפוש באופן מיידי. זאת אומרת שהאתר לא "מרוויח" את המקום שלו בראש הרשימה, אלא מופיע שם בתור פרסום ממומן וכאמור כתוצאה מתשלום ישיר לגוגל.
לדוגמה, שימו לב שבצילום המסך הבא התוצאה הראשונה היא פרסומת (עם הסימון הצהוב), ושאר התוצאות הן אורגניות (אחת מהם מסומן בירוק כדוגמא)
מקובל לחשוב שמודעות ממומנות נתפסות כפחות אמינות בעיניי הגולשים. זה אולי נכון, אבל העניין הוא שמודעות כאלו תופסות מקום בדף התוצאות – מה שמגביר עוד יותר את התחרות (הקשה גם ככה) שאתרים לא ממומנים צריכים להתמודד איתה.
SEO מורכב מכמה היבטים שונים, ואת כולם צריך לקחת בחשבון כדי לקבל את התוצאות הכי טובות. כמה שלפעמים זה קשה ויש המון משימות שיש לבצע צריך לבצע את כולם ביסודיות רבה ובצורה מאוד מאוד מדוייקת ונכונה על מנת לקבל את התוצאות הנחשקות.
כדי שימצאו אתכם בגוגל צריך להבין אילו מילות חיפוש (מילות מפתח) אנשים מזינים/כותבים בשורת החיפוש של גוגל על מנת לקדם אותם במטרה שנופיע בהם בדף הראשון של גוגל . אם להמשיך את הדוגמה של עסק לרהיטי ילדים, צריך להבין מה אנשים מקלידים בשורת החיפוש כדי להגיע למוצרים שנמכרים באתר שלי על ידי חקר מילות מפתח שנרחיב עליו מטה, מילים כאלו יכולות להיות: רהיטי ילדים, חדר ילדים, מיטת תינוק, ארון לחדר ילדים ועוד.
את ביטויי המפתח צריך לשלב באתר, גם בכותרות המשניות הפנימיות ובטקסט שבאתר, וכמובן בשם העמוד וה URL ושמו המקצועי SLAG כמו כן גם בתיאור ובשמו המקצועי "meta description" ובכותרת של הדף "seo title" המופיע בתוצאות החיפוש, ככה גוגל יבין שהאתר שלכם עוסק בנושאים האלו וידע להציע אותו לגולשים שמחפשים את מילות המפתח שאתם מקדמים.
דוגמא – אם מילת המפתח היא "שערים מאלומיניום" – צילום מסך
כדי לגלות את הביטויים הנכונים ביותר בשביל העסק שלכם כאמור צריך לבצע תהליך שנקרא "מחקר מילות מפתח" / "חקר מילות מפתח" יש כמה כלים עיקריים שאפשר להיעזר בהם כדי להבין מה בדיוק מחפשים הלקוחות הפוטנציאליים שלכם. אחד הכלים הפופולריים ביותר הוא הכלי למחקר מילות מפתח ובשמו "מתכנן מילות המפתח" מבית גוגל Google, תוכלו למצוא אותו בחשבון GOOGLE ADS שלכם, יש לציין שחובה שיהיה חשבון גוגל אדס פעיל עם קמפיין פעיל על מנת לגשת לכלי זה,במידה ויהיה לך קמפיין לא פעיל כן תוכלו לגשת לכלי הזה אך הוא לא ייתן לך תוצאות, כמו כן יש עוד מגוון כלים נוספים לחקר מילות מפתח שהבולט ביניהם הוא SEMRUSH.
ביל גייטס אמר פעם "התוכן הוא המלך", יכול להיות שבאותו הזמן אפילו הוא לא הבין עד כמה זה נכון. בתקופה האחרונה יש מגמה ברורה של גוגל לתת עדיפות לאתרים שמציעים ערך מוסף לגולשים. זאת אומרת, אתרים שיש בהם תוכן בעל ערך גבוה, ניתן להבחין זאת במיוחד לאחר העדכון האחרון מצד גוגל עדכון helpful content – ,"תוכן עוזר" – שאומר שהכלל "העליון" של גוגל הוא הרי לספק תוצאות נכונות ורלוונטיות לגולש כאשר הוא מחפש משהו בשורת חיפוש, ככל שתכתבו מאמר עם טקסט אותנטי, טבעי, נוח לקריאה, מובן, וכמובן שעונה על השאלות שהמשתמש מחפש, כך תגדילו באופן משמעותי את הסיכוי שלכם להתברג בדף הראשון.
לכן, חובה לכתוב תוכן איכותי לאתר שלכם, תוכן שיהיה מועיל ויעיל שנותן ערך מוסף לקורא ועונה לו בעצם על השאלות. מאמרים, טיפים, כלים פרקטיים ומדריכים הם סוגי תוכן שיכולים להביא תועלת לגולשים, ולהפוך אותם ללקוחות. למשל, אם יש לכם חנות פרקטים, הוסיפו באתר שלכם הסבר על סוגי חומרים שונים ומדריכים על בחירת פרקט מתאים לבית או למשרד, הסבירו על היתרונות של כל פרקט או למשל תוכלו לכלול מאמר "המדריך להתקנת פרקט" במיוחד בזמנים אלו שתחום ה DIY גובר.
כשכותבים טקסט לאתר צריך לשלב בו את מילות המפתח שהסברנו עליהן בחלק הקודם לאחר שמבצעים "חקר מילות מפתח", אבל בלי להגזים, אך כמו "שג'ון מולר" אומר "פשוט תכתבו" כי אנחנו לא רוצים להגיע למצב שטקסט נראה לא טבעי וכותבת התוכן תחשוב בזמן שהיא כותבת איזה מילים להכניס "כאן או כאן" התוכן צריך להיכתב על ידי למידת התוכן וכתיבתו על פי ראייתו של הכותב באופן רציף וללא הפרעות רקע .
אתר שיש בו ביטויי מפתח מעבר לגבול הטעם הטוב לא ימצא חן בעיניי גוגל, מה שעלול לפגוע במיקום שלו בתוצאות החיפוש. כשמדובר במאמר, מקובל שביטוי מפתח יופיע פעם אחת בכל 100 עד 200 מילים, לא יותר מזה.
לאתר טוב צריך להיות מבנה קישורים היררכי ברור, ואחת הדרכים הכי יעילות להראות לגוגל את ההיררכיה של האתר שלכם היא ליצור קישורים פנימיים. קישורים פנימיים הם קישורים שמעבירים את הגולש מעמוד אחד באתר שלכם, לעמוד אחר.
חשוב להדגיש קישורים פנימיים צריכים להיעשות בצורה לוגית והגיונית, עדיף להימנע מלהוסיף קישורים שאין להם קשר לתוכן של הדף. לדוגמה, אם יש עמוד ובו מאמר על מוצר מסוים שנמכר באתר, הגיוני שבאותו עמוד יהיה קישור למוצר עליו מדובר, או למאמר נוסף העוסק בנושא רלוונטי.
להלן שרטוט המחשה אודות בניית קישורים פנימיים (סליחה מראש על "כישורי" היצירה שלי)
בניית קישורים חיצוניים היא חלק בלתי נפרד מ- SEO, ואפשר לקרוא על כך בהרחבה במדריך המלא בניית קישורים לשנת 2023
בניגוד לקישורים פנימיים, קישורים חיצוניים (שנקראים גם Backlinks) הם קישורים מאתרים אחרים שמעבירים גולשים לאתר שלכם.
יכולים להיות הבדלים משמעותיים באיכות של קישורים שאתם מקבלים לאתר שלכם מאתרים אחרים. הקישורים הכי טובים יגיעו מאתרים איכותיים, עם עדיפות לכאלו הקשורים לתחום של האתר שלכם הידועים כאתרים "אותנטיים". למשל, אם זה אתר של רואה חשבון, הקישור הכי טוב בשבילו יגיע מאתר שעוסק בראיית חשבון כאמור קישור זה יהיה קישור אותנטי או לחילופין קישור "לא אותנטי" יהיה קישור למשל מאתר של פיננסים. איכות הקישור לאתר שלכם יכולה להיות מושפעת מעוד גורמים, כמו המיקום של הקישור באתר המפרסם, המלל של הקישור (Anchor text) שכדאי שיכלול מילות מפתח וכמובן על הקישור להיות DO FOLLOW!, כמו כן על המאמר להיות נגיש למשתמשים אשר נכנסים לאתר המקשר כדי שיוביל בסופו של יום לתנועה מהאתר המקשר לאתר המקושר.
חלק משמעותי משירות קידום אתרים כולל בניית קישורים חיצוניים. קישורים אלו משמשים כמו סוג של המלצה על האתר שלכם, ועוזרים לשכנע את גוגל שהאתר שלכם איכותי. כמה שיותר קישורים חיצוניים רלוונטים ואיכותיים יפנו אל האתר שלכם, ככה יותר סביר שגוגל יציג את האתר במקום טוב יותר בתוצאות החיפוש, יש לזכור "לא חשוב הכמות אלה האיכות"
כל מה שפירטנו עד עכשיו הם נושאים שרואים אותם כלפי חוץ, אבל הסבר על תהליכי SEO לא יהיה שלם בלי להתייחס גם לחלק הטכני הידוע כ technical seo
האתר שלכם צריך להיות "מוצלח" לא רק בנראות ובתוכן שלו, אלא גם במובן הטכנולוגי. קודם כל, האתר צריך להיטען בצורה מהירה. תבדקו, כמה זמן עובר מהרגע שלוחצים על האתר בגוגל ועד הרגע שהוא עולה? אם לאתר שלכם לוקח יותר מכמה שניות בודדות להיטען, אתם יכולים להיות בבעיה. אתרים איטיים לא רק מתסכלים את הגולשים, הם גם לא עומדים בכללים ובמדיניות של גוגל, כמובן שתוכלו לבדוק זאת על ידי כלים ייעודים אשר ימדדו בדיוק את הזמן שהאתר שלכם עולה, הכלי הפופולרי ביותר מבית גוגל נקרא google page insight, כל מה שצריך לעשות זה להזין את כתובת ה-URL של האתר אותו תרצו לבדוק ולהמתין שהאתר יסרוק את האתר, בתום הסריקה גוגל ינפיקו לאתר שלכם ציון מהירות בין 1-100 ויחלקו אותו ל-2, ציון מובייל/נייד, ציון מחשב/דסקטופ, כמו כן תוכלו לראות פירוט שלם אודות החלקים והשגיאות אותם תצטרכו לתקן.
תחת נושא זה חשוב לעמוד בדוח WEB VITAL של גוגל בהצלחה.
עוד נקודה חשובה היא התאמה של האתר שלכם לסוגי מסכים שונים ובשפה המקצועית "רספונסיביות" אם האתר שלכם נראה מעולה ב-Desktop, אבל נשבר (לא נראה טוב) כשמנסים לפתוח אותו במובייל, זו יכולה להיות בעיה רצינית, במיוחד שידוע שגולשים כיום נכנסים בעיקר מהנייד שלהם לאתרים השונים.
יש משמעות גם לאבטחה שיש באתר שלכם, ובעיקר לשאלה האם הנתונים שמועברים ביניכם לבין הגולשים הם מאובטחים מוצפנים. אם פרטים אישיים של גולשים עשויים לדלוף מהאתר שלכם לגורמים שלישיים, אלו יהיו חדשות לא טובות בשביל מיקום האתר שלכם בגוגל, והמידע של הגולשים באתר.
כל בעל עסק שרוצה להגדיל את ההכנסות שלו, או במילים אחרות – כולם. בשנת 2023 כבר (כמעט) לכל עסק יש אתר, מה שאומר שיש תחרות גבוהה במיוחד על תשומת הלב של הגולשים. אם האתר שלכם לא מופיע בעמוד הראשון של תוצאות החיפוש בגוגל עם מילות מפתח רלוונטיות, אתם לא מממשים את הפוטנציאל העסקי המלא שלכם, ובעצם האתר שלכם לא מוצג בעולם הדיגיטל
בזכות טכניקות קידום SEO מקצועיות ונכונות אתם יכולים להופיע יחסית מהר בתוצאות החיפוש, מה שיביא אליכם יותר לקוחות ויעזור לכם להגדיל הכנסות.
נכון ששניהם קיצורים באנגלית מתחום הדיגיטל, אבל יש ביניהם הבדל גדול. PPC – Pay Per Click הוא פורמט פרסום מודעות באינטרנט שבו משלמים לפי עלות לחיצה. אתר שמציג פרסומת מסוימת מקבל תשלום מהמפרסם, לפי כמות הלחיצות שהיו על הפרסומת. לעומת זאת, SEO הוא אוסף טכניקות של קידום אורגני, שמטרתן לשפר מיקום של אתר בתוצאות החיפוש האורגניות של גוגל.
האמת היא, שאין חובה שאסטרטגיות SEO יהיו מכוונת דווקא לגוגל. מדובר על שיטות שיכולות להתאים לכל מיני מנועי חיפוש. עם זאת, בגלל שגוגל הוא מנוע החיפוש המוביל היום רוב השיטות הותאמו דווקא אליו. כשאומרים רוב השיטות הותאמו אילו בעצם מתכוונים לביצוע טכניקות SEO תוך דגש, הקפדה, ועדכון שוטף מול עדכוני גוגל שמתפרסמים מעט לעט וזאת כדי לתת את התוצאות הטובות ביותר עבור בעלי אתרים. ואם נרד למספרים – הוא גם כמובן ובאופן טבעי האתר בעל הכניסות המרובות ביותר בעולם, ונכון לשנת 2022 "עומד" על 89.3 מיליארד כניסות, ועוד עובדה אפילו קצת יותר מעניינת ש- 16.3% מהתנועה האורגנית של גוגל ב US מגיעה מאנשים שמחפשים את הביטוי "GOOGLE", חשוב לומר שכמובן יש עוד מנועי חיפוש כאמור BING השייך לחברת מיקרוסופט שלאחרונה צצו שמועות על כך שאולי הם "יעזרו" בבינה המלאכותית CHAT GPT עבור מנוע החיפוש שלו, יש את YAHOO שבימים עברו היה המלך של מנועי החיפוש, יש את YANDEX זה מנוע החיפוש המוביל ברוסיה, אך ימים יגידו האם גוגל תמשיך לשלוט בזירה, לדעתנו בלבד התשובה היא "כן"
קבלו דוח בדיקה לאתר שלכם בחינם וללא התחייבות, השאירו פרטים
איציק בעל נסיון בתחום ה-seo מעל 10 שנים, לאורך השנים קידם והוביל מאות אתרים להצלחה.
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!